Iran: Marea Britanie ar trebui să înceteze să mai furnizeze armament Arabiei Saudite

  • 23 Septembrie 2019 17:13
Iran: Marea Britanie ar trebui să înceteze să mai furnizeze armament Arabiei Saudite

Regimul de la Teheran a afirmat luni că Marea Britanie ar trebui să înceteze să mai furnizeze armament Arabiei Saudite, în loc să lanseze acuzații la adresa Iranului, informează site-ul publicației Times of Israel, preluat de Mediafax.ro

Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, a condamnat "eforturile inutile ale Guvernului britanic împotriva Republicii Islamice Iran".

Oficialul iranian a mai afirmat că Marea Britanie "ar trebui să înceteze să mai vândă arme letale Arabiei Saudite".

Afirmațiile reprezentantului MAE iranian vin în contextul în care premierul britanic Boris Johnson a anunțat recent că Guvernul de la Londra a ajuns la concluzia că Iranul este responsabil pentru atacurile care au vizat instalațiile petroliere saudite.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producția de petrol saudită. Insurgenții huthi din Yemen, susținuți de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq și Khurais. Administrația Donald Trump a atribuit atacurile Iranului.

Sursa:Mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Câțiva nori
Umiditate:81 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău