Irakul dă asigurări că va respecta acordul OPEC privind reducerea producției de țiței

  • 03 Aprilie 2017 07:53
Irakul dă asigurări că va respecta acordul OPEC privind reducerea producției de țiței

Irakul a dat asigurări Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) că va respecta în totalitate acordul privind reducerea producției de țiței în vederea revigorării prețului petrolului, a anunțat duminică Mohammed Barkindo, secretarul general al OPEC.

Potrivti RADOR, decizia de respectare a acordului convenit de statele membre OPEC și producătorii de petrol din afara cartelului la sfârșitul anului trecut privind reducerea producției de petrol este "încurajatoare", a precizat Barkindo în cadrul unei conferințe pe teme energetice de la Bagdad.

Un comitet format din miniștrii statelor membre OPEC se va reuni în luna mai pentru a decide în privința prelungirii și după luna iunie a acordului de reducere a producției de petrol. Secretarul general al OPEC a descris drept "foarte constructive" întrevederile avute sâmbătă la Bagdad cu premierul Haider al-Abadi și cu alți lideri irakieni, și a ținut să salute "flexibilitatea" discuțiilor care au contribuit la convenirea unui acord între OPEC și producătorii de petrol din afara cartelului. Irakul este al doilea mare producător de petrol din cadrul OPEC, după Arabia Saudită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău