Irakul, în pragul unei crize de proporții între șiiți și sunniți după retragerea trupelor americane

  • 21 Decembrie 2011 09:38
Irakul, în pragul unei crize de proporții între șiiți și sunniți după retragerea trupelor americane

La doar câteva zile după ce ultimele unități militare americane au părăsit Irakul, țara pare a se afla în pragul unei crize de proporții între șiiți și sunniți. După ce un tribunal a emis luni un mandat de arestare pe numele vicepreședintelui sunnit, Tari

La doar câteva zile după ce ultimele unități militare americane au părăsit Irakul, țara pare a se afla în pragul unei crize de proporții între șiiți și sunniți. După ce un tribunal a emis luni un mandat de arestare pe numele vicepreședintelui sunnit, Tariq al Hashemi, acuzat că s-ar fi aflat în spatele unor plutoane de execuție, acesta l-a acuzat, marți, pe premierul șiit Nuri al Maliki că s-ar afla în spatele unui complot care urmărește să îl denigreze și să compromită reconcilierea între cele două comunități.

Acuzații similare au fost lansate și de vicepremierul Salih Al Mutlak, care a avertizat că țara riscă să se confrunte cu noi conflicte interconfesionale. Amintim că, în urmă cu câțiva ani, în Irak a avut loc un război civil de intensitate redusă între șiiți și sunniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău