Irak: O rachetă a căzut în apropierea aeroportului din Bagdad

  • 09 Iunie 2020 08:43
Irak: O rachetă a căzut în apropierea aeroportului din Bagdad

O rachetă s-a abătut luni seară în incinta aeroportului internațional din Bagdad, unde sunt desfășurați soldați irakieni și americani, a anunțat armata, ultimul atac împotriva intereselor americane din Irak în ultimele luni, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Peste 30 de atacuri au vizat, din octombrie 2019, soldați sau diplomați americani în Irak. Atacurile cu rachete au devenit însă tot mai rare în ultimele luni.

Noul tir a intervenit cu trei zile înaintea discuțiilor americano-irakiene - prin videoconferință, din cauza COVID-19, - din cadrul "dialogului strategic" menit să reconfigureze cooperarea dintre cele două țări, în special pe plan militar.

"O rachetă s-a abătut în incinta aeroportului din Bagdad", a indicat armata. "Nu au fost nici victime, nici pagube materiale", a precizat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

O bază unde se află soldați americani și irakieni este situată în incinta aeroportului.

Aeroportul internațional din Bagdad este în continuare închis din cauza măsurilor de izolare impuse pentru a evita răspândirea pandemiei de COVID-19 în țara care a înregistrat oficial până în prezent peste 13.000 de contaminări și circa 400 de decese.

Niciunul din tirurile de rachete împotriva intereselor americane nu a fost revendicat, dar Washingtonul acuză facțiunile armate irakiene pro-Iran că sunt responsabile pentru acestea.

La sfârșitul anului 2019, tiruri de rachetă care au ucis un american au degenerat și au condus la asasinarea de către Washington în ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani și a locotenentului său la Bagdad, precum și la tiruri de rachete iraniene asupra unei baze adăpostind americani în Irak.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău