Irak: O explozie a vizat un convoi cu echipamente ale forțelor americane lângă frontiera cu Kuweitul

  • 11 August 2020 08:09
Irak: O explozie a vizat un convoi cu echipamente ale forțelor americane lângă frontiera cu Kuweitul

O explozie în apropiere de punctul de trecere a frontierei Jraischan dintre Irak și Kuweit luni seară a vizat un convoi ce transporta echipamente pentru trupele americane, au declarat trei forțe de securitate irakiene pentru Reuters, preluat de Agerpres.

Nu a fost clar imediat dacă existau trupe americane în convoi sau dacă cineva a fost rănit în explozie, produsă chiar înainte de 21.00, ora Bagdadului (18.00 GMT).

Armata irakiană a negat că incidentul a avut loc.

Forțele armate kuweitiene au negat pe Twitter atacul asupra unuia dintre avanposturile de la frontiera de nord cu Irakul, declarând că granițele sunt stabile și sigure.

Vehiculele sunt încărcate în mod regulat cu echipamente militare la punctul de trecere. Încărcătura este de obicei pusă sau descărcată înainte de a intra sau de a ieși din Irak, au precizat sursele irakiene citate.

Companii străine sunt angajate de forțele americane pentru a asigura securitatea în zonă, au mai declarat sursele de securitate irakiene.

O sursă de securitate a spus mai devreme că explozia a fost provocată de o miliție musulmană șiită irakiană ce a vizat o bază militară americană în apropierea trecerii și că unii membri ai personalului bazei au fost răniți. Acest lucru a fost ulterior contrazis de alte surse de securitate care au declarat că un convoi a fost atacat, nu o bază.

Ambasada SUA în Kuweit a declarat că examinează chestiunea.

O miliție șiită irakiană, pe nume Ashab al-Kahf și puțin cunoscută, a revendicat atacul și a publicat un videoclip ce arată o explozie de la distanță. Ea a declarat că a putut distruge echipamente militare americane și părți mari ale punctului de trecere. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău