IPN | Despre schimbările pe care le poate aduce primăvara, situația criminogenă de care se ferește MAI și poveștile „rusești” de la președinte

  • 18 Ianuarie 2020 09:15
IPN | Despre schimbările pe care le poate aduce primăvara, situația criminogenă de care se ferește MAI și poveștile „rusești” de la președinte

Principalul din fluxul IPN din 17 ianuarie 2020

Judecata scheletelor din sertare, dulapuri și din cap

Există și părerea că ceea ce i se întâmplă fostului șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari înseamnă răzbunarea scheletelor din sertarele PA. Potrivit , Cristinei Țărnă, vicedirector CNA în perioada 2013 – 2017, toți cei care sunt implicați în examinarea dosarului pe numele lui, pornind de la cei care au făcut controlul în Procuratură, sunt investigați în diverse dosare. Or, prin acest lucru a fost discreditat întregul proces.

Primăvara chică Chicu?

F
ostul premier Ion Sturza crede că Igor Dodon este un agent al Federației Ruse cu acte în regulă, iar Statele Unite ale Americii nu vor permite ca în regiune să se consolideze un regim dependent de Federația Rusă. „Există o șansă unică de a lăsa orgoliile, de a separa câțiva oameni odioși care au rămas fideli lui Plahotniuc și de a face o alianță dintre PDM și blocul ACUM pentru a da jos Guvernul Chicu și a crea condiții infernale în campania electorală lui Dodon ca el să nu fie ales.

Excepția ca facerea de bine, doamne-iartă

Tiraspolul interzice, începând cu 24 ianuarie, trecerea spre Ucraina pentru vehiculele înmatriculate în dreapta Nistrului, conduse de cetățeni cu acte ale Republicii Moldova. Acesta este un răspuns la faptul că nu se mai aplică excepția temporară privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toți deținătorii de autoturisme să intre în legalitate și să se bucure de libertatea de circulație”, a scris pe Facebook Alexandru Flenchea.

După o discuție telefonică cu liderul separatist de la Tiraspol, președintele Igor Dodon a declarat că instituțiile de la Chișinău și Tiraspol urmează să găsească „de urgență” soluții pentru a nu permite înrăutățirea situației.

Plătește-i drumul tur-retur și-ți joacă și tananica

Președintele Igor Dodon a plecat vineri „împreună cu mai mulți colegi” la Moscovaunde președintele consiliului de administrare al „Sberbank”, Gherman Gref i-a aranjat mai multe întrevederi „cu personalități din diverse domenii, care doresc să acorde sprijin Republicii Moldova”.

Jelui-m-aș și n-am cui...

Un grup de deputați PPPDA solicită ministrului de interne, Pavel Voicu, să prezinte un raport privind situația criminogenă. Potrivit deputaților, de la începutul anului în Republica Moldova se atestă „cod roșu de criminalitate”. În replică, ministrul Pavel Voicu a relevat că ”criminalitatea este produsul societății, nu al poliției separat”.

Ministerul Afacerilor Interne se află în topul instituțiilor cu cele mai multe acte de corupție, în anul 2019.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/despre-schimbarile-pe-care-le-poate-aduce-primavara-situatia-7978_1070887.html#ixzz6BMTHTwqL 
Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău