Ion Tăbârță: În condițiile unei unificări a stângii politice, în preajma alegerilor parlamentare anticipate, dreapta politică trebuie să vină cu un răspuns pe măsură și să dea dovadă de unitate

  • 13 Mai 2021 08:05
Ion Tăbârță: În condițiile unei unificări a stângii politice, în preajma alegerilor parlamentare anticipate, dreapta politică trebuie să vină cu un răspuns pe măsură și să dea dovadă de unitate

În condițiile unei unificări a stângii politice, în preajma alegerilor parlamentare anticipate, dreapta politică trebuie să vină cu un răspuns pe măsură și să dea dovadă de unitate. Opinia aparține comentatorului politic Ion Tăbîrță. Potrivit lui, și în acest scrutin se va da o bătălie geopolitică, iar unificarea forțelor de stânga ar putea fi proiectul Moscovei de a ține Republica Moldova sub sfera de influență rusească. În acest context, comentatorul recomandă conjugarea eforturilor formațiunilor de dreapta pentru ca segmentul proeuropean să domine viitorul Parlament, notează IPN.

Comentatorul politic Ion Tăbîrță și-a exprimat regretul că forțele de dreaptă rămân în continuare divizate, când miza alegerilor din 11 iulie este „uriașă pentru vectorul proeuropean al Republicii Moldova”.

„Este important ca dreapta politică să conștientizeze importanța momentului. Avem oportunitatea fericită când partidele de dreapta pot forma o guvernare și nu o guvernare diluată de un partid ca PDM, ci un Guvern autentic proeuropean care să-și dorească schimbarea. Spre deosebire de alte scrutine, partidele proeuropene au acum un mare atu și anume diaspora. Diaspora este o forță enormă și este proeuropeană” a spus Ion Tăbîrță în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Forțele de stânga se regrupează, PSRM și PCRM au lăsat toate animozitățile și s-au unit. Poate Federația Rusă i-a unit sau poate Plahotniuc. Pe de altă parte, avem blocul creat de Renato Usatîi, nu este exclus ca și această construcție să aibă susținere de la Moscova. În contextul unei coagulări a stângii politice, desigur că ar trebui să vină cu un răspuns simteric”, a mai spus Ion Tăbîrță.

PSRM și PCRM au anunțat miercuri, 12 mai, constituirea unui bloc electoral pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate. În același timp, PAS spune că merge pe cont propriu în acest scrutin, iar Platforma DA și PLDM nu s-au putut înțelege în privința creării unui bloc electoral.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău