Ion Tăbârță, despre vizita Maiei Sandu la București: Pe lângă aspectele simbolice, la sigur vom avea și anumite înțelegeri care sunt pe agenda bilaterală

  • 23 Februarie 2023 13:17
0%
00:00:00
00:00:00

După vizita Maiei Sandu în Polonia, acolo unde a avut o întrevedere cu președintele american, Joe Biden, era firesc ca aceasta să fie urmată și de o vizită în România, a comentat analistul politic Ion Tăbârță. El a explicat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că astfel este transmit la nivel diplomatic mesajul că dintre toți partenerii externi, relațiile Republicii Moldova cu România au un aspect special.

„Pe lângă aspectele simbolice, la sigur vom avea și anumite înțelegeri care sunt pe agenda bilaterală. Daca ne aducem aminte, a fost o vizită a Maiei Sandu la București, în toamna anului 2021, iar imediat, în perioada următoare, a fost urmată de o vizită la București a echipei Guvernului de la Chișinău, în frunte cu Natalia Gavrilița. De atunci, a început, la modul practic, să fie implementate o serie de proiecte dintre România și Republica Moldova. Acum, este momentul ca după un an și ceva să se vadă la ce etapă suntem cu implementarea acestor proiecte, ce alte proiecte noi putem să dezvoltăm… ”, a declarat Ion Tăbârță.

Președinta Maia Sandu efectuează joi, 23 februarie, o vizită de lucru în România, pentru a discuta despre cooperarea bilaterală, situația de securitate și parcursul european al Republicii Moldova, umând ca la ora 14:00 să fie primită de președintele Klaus Iohannis.

Vizita este efectuată la invitația președintelui României, Klaus Iohannis. De asemenea în cadrul discuțiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație și societate informațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău