Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Anume această propagandă și dezinformare menține societatea moldovenească divizată

  • 21 Februarie 2023 17:40
0%
00:00:00
00:00:00

Combaterea propagandei și dezinformării agresive pe care Federația Rusă o desfășoară în Rep. Moldova ca parte a războiului hibrid trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale autorităților din Rep. Moldova în următoarea perioadă susține analistul politic Ion Tăbârță la Radio Chișinău. În acest sens, el a salutat sprijinul pe care UE ar putea să îl acorde Rep. Moldova prin instrumentele sale în consolidarea securității informaționale.

„Anume această propagandă și dezinformare menține societatea moldovenească divizată. Aici avem o serie de instrumente europene inclusiv StratCom, care a fost menționat. Cred că dacă noi vrem să ajungem la această coeziune neapărat trebuie să ne concentrăm în perioada viitoare în a combate dezinformarea și propaganda. Înțelegem foarte bine că Federația Rusă alocă resurse mari  pentru această propagandă și dezinformare, pentru fake-news. Poate fi încercat de combătut prin două instrumente de bază: prin crearea unor instituții media de informare care la rândul lor să scoată la suprafață această propagandă, prin argumente să le combată. ”Pe lângă crearea acestor instituții și alocarea de resurse în instrumente care să combată dezinformarea avem și aspectele de sancțiuni. Anumite surse care se ocupă de dezinformare trebuie taxate”, spune Ion Tăbârță.

Dezinformarea și propaganda rusă sunt un pericol pentru Rep. Moldova și parcursul său european, a atenționat și președinta Comisiei parlamentare de specialitate, Liliana Nicolăescu-Onofrei, în cadrul unei comisii la Adunarea Parlamentară Euronest.

Șefa comisiei a vorbit și despre ideea creării unui Centru de comunicare strategică având ca obiectiv prevenirea și combaterea dezinformării, dar și asigurarea comunicării deoarece una din țintele Kremlinului este alegerea europeană a Rep. Moldova.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău