Ion Tăbârță: Scenariile de formare a noului Guvern

  • 20 Noiembrie 2015 18:04
Ion Tăbârță: Scenariile de formare a noului Guvern

Cel mai dificil scenariu de formare a noului guvern este cel care ar reitera cabinetul de miniștri recent demis, adică cel format din formațiunile PLDM, PD și PL, dar la care s-ar alătura și grupul Leancă.

De această părere este comentatorul Ion Tăbârță care a luat în calcul precondițiile înaintate de liberal democrați. În cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău, analistul a subliniat alte două scenarii mai puțin pesimiste de formare a noului Guvern.

”Un alt scenariu ar fi așa numita alianță europeană, dar alianță la bucată. Din ea ar face parte Partidul Democrat ca fundament, ar face parte Partidul Liberal, grupul Leancă,  și desigur deputați desprinși de la PLDM, de ce nu și de la Comuniști, poate chiar și de la Socialiști. Al treilea scenariu   este un guvern din care să facă parte Comuniștii , Socialiștii și PD. Și cred că acum se lucrează supra acestui scenariu”, a declarat Ion Tăbârță.

Amintim că Guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis la sfârșitul lunii trecute prin moțiune de cenzură de către deputații socialiști, comuniști și democrați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău