Ion Sturza vinde centrul de afaceri Liberty Technology Park, într-o afacere de 40 milioane de euro, și iese din imobiliar (Bizlaw)

  • 01 Octombrie 2019 17:36
Ion Sturza vinde centrul de afaceri Liberty Technology Park, într-o afacere de 40 milioane de euro, și iese din imobiliar (Bizlaw)

Omul de afaceri Ion Sturza, fostul director general-adjunct al Rompetrol și fost premier al Republicii Moldova, a încheiat vânzarea centrului de afaceri Liberty Technology Park din Cluj-Napoca către White Star Real Estate și un fond de investiții al unei universități din SUA, contra unei sume de 40 milioane de euro, scrie Profit.ro, citat de Bizlaw.

Aceasta este a doua tranzacție majoră încheiată în Cluj-Napoca după ce frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au plătit circa 120 milioane de euro pe complexul The Office.

Liberty Technology Park este singurul proiect imobiliar dezvoltat de Sturza, iar vânzarea reprezintă retragerea sa de pe acest sector. Complexul este dezvoltat pe terenul de 4,5 hectare al fabricii de mobilă Libertatea din Cluj-Napoca și reprezintă renovarea și modernizarea a patru clădiri cu o suprafață de 17.000 de metri pătrați, din care este ocupată o suprafață de 9.500 de metri pătrați de către aproximativ 20 de firme.

Investiția susținută de Ion Sturza, prin fondul său Friebourg Capital, se ridică la circa 15 milioane de euro. Suprafața proiectului tranzacționat poate fi extinsă până la 63.000 de metri pătrați, potrivit anunțurilor anterioare ale lui Ion Sturza.

Cumpărătorul principal este compania White Star Real Estate, fondată de Brian Patterson, cetățean american stabilit din 1992 în Polonia. Compania a intrat în România în 2015 prin achiziția AIG/Lincoln, platforma imobiliară a AIG, aflată pe piața imobiliară românească din 2006. Achiziția Liberty din Cluj este prima tranzacție realizată de White Star Real Estate pe piața românească. Până acum, compania s-a ocupat de administrarea de proprietăți. În portofoliul său se află depozitele Logicor România, clădirea de birouri Lakeview (dezvoltată de AIG/Lincoln și deținută acum de NEPI Rockcastle), clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza și Victoria Center.

sursa: bizlaw

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău