Ion Sturza recomandă socialiștilor să reseteze partidul, inclusiv prin plecarea lui Igor Dodon

  • 29 Decembrie 2020 08:05
Ion Sturza recomandă socialiștilor să reseteze partidul, inclusiv prin plecarea lui Igor Dodon

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, susține că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are nevoie de o resetare, iar acest lucru s-ar putea întâmpla, inclusiv prin retragerea lui Igor Dodon. Ion Sturza afirmă că Igor Dodon a avut șansa să se afirme drept un lider național, însă a pierdu în fața unor „școlari”, notează IPN.

„Cred că socialiștii vor să se reseteze. Eu le-aș da un sfat să se reseteze. Moldova are nevoie de un partid de stânga. Eu cred că acolo, în interiorul partidului, sunt oameni care au viziuni doctrinare corecte și nu sunt atât de implicați în aceasta catastrofă politică”, a declarat Ion Sturza în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV 8.

De asemenea, omul de afaceri Ion Sturza este de părerea că Igor Dodon trebuie să se retragă din partid sau cel puțin de la conducerea formațiunii socialiste.

„Sunt momente când fondatorii devin o problemă și în economie, și în politică. Atunci când fondatorii partidelor devin o problemă și nu fac un pas în spate, partidul intră în colaps”, a adăugat invitatul emisiunii.

Ion Sturza este de părerea că Igor Dodon a fost tot timpul un politician cu o popularitate joasă, însă l-au salvat mai multe circumstanțe, inclusiv interne și externe.

„El trebuie să facă un pas în spate, să crească căpșune. El a demonstrat că nu se poate ridica la nivelul unui lider politic național care ar putea schimba spre bine țara asta. El a avut o situație unica, când toată stânga și tot eșichierul ăsta a fost deschis. Eu întotdeauna am crezut și cred în continuare că el este un politician de 2-3%. El a beneficiat de toată stânga noastră. A fost alesul Federației Ruse, a primit resurse incredibile pentru proiectul sau politic și a pierdut lamentabil în fața la niște școlari”, a spus fostul premier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău