Ion Sturza: Partidul Democrat trebuie să dispară

  • 29 Iulie 08:20
 Ion Sturza: Partidul Democrat trebuie să dispară

Deși este unul dintre fondatorii Partidului Democrat din Moldova, ex-premierul Ion Sturza este de părere că PDM trebuie să dispară. În opinia lui, la Congresul extraordinar care este anunțat pentru data de 7 septembrie formațiunea trebuie să fie dizolvată. Despre aceasta a declarat fostul șef al Guvernului la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Să se dizolve de bunăvoie, altfel, Parlamentul trebuie să găsească argumente legale și constituționale să-l declare în afara legii. După ceea ce s-a întâmplat cu acest partid, această grupare care a acumulat atâta ură în societatea noastră trebuie să dispară din societatea noastră”, a afirmat Ion Sturza.


În opinia lui, nu ar putea fi exclusă totalmente o posibilă resetare a actualei majorități parlamentare și formarea uneia dintre PSRM și PDM, chiar dacă actuala coaliție a fost agreată de partenerii din Est. „Domnul Kozak (n.r. Dmitri Kozak, vicepremier rus) știe foarte bine care au fost condițiile puse de Partidul Democrat în aceste negocieri, insistența cu care Plahotniuc se autopropunea în calitate de prim-ministru sau această mișcare în doi pași cu Candu președintele Parlamentului”, a afirmat ex-premierul.

Ion Sturza afirmă că, în afară de 2-3 lideri, majoritatea din PDM este profund demoralizată, nu vrea să se asocieze cu „regimul criminal”. În opinia lui, doar câțiva din PDM au plecat din țară, ceilalți au rămas și sunt pasibili de urmărire penală. „Uzurparea puterii în stat a avut loc. Au fost semnate decrete, au fost organizate batalioane de apărare a instituțiilor statului în condițiile în care aveam Parlament, o coaliție și un Guvern legal. Acestea nu-s lucruri de glumă”, consideră fostul politician.

Pentru 7 septembrie este programat Congresul extraordinar al Partidului Democrat la care, susțin liderii PDM, va avea loc o restructurare a formațiunii și va fi aleasă noua conducere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
14,59 °C
nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:1,5 m/s
Thu
16 °C
Fri
17 °C
Sat
17 °C
Sun
17 °C
Mon
16 °C

Curs oficial BNM 16 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2894 -0.0890
USD 17.5096 -0.0505
RON 4.0582 -0.0142
UAH 0.7104 -0.0027
RUB 0.2718 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău