VIDEO/FOTO | Ion Mărgineanu a pornit pe Drumul Unirii  

  • 02 Noiembrie 2018 11:13
VIDEO/FOTO | Ion Mărgineanu a pornit pe Drumul Unirii

 

Înconjurat de membrii familiei, consăteni dar și oameni simpli care au venit să își arate susținerea, Bunelul Ion Mărgineanu, fost deputat în primul Parlament al R. Moldova și semnatar al Declarației de Independență, a pornit pe 1 noiembrie, pe jos spre Alba Iulia.

În vârstă de 78 de ani, împliniți recent, Ion Mărgineanu vrea să ducă în capitala Unirii, unde ar urma să ajungă la 1 decembrie, mesajul că basarabenii sunt pentru ReUnificare, îndeplinindu-și astfel un vis pe care îl poartă cu el de 25 de ani.

Bunelul, cum este numit de membrii familiei, și-a început călătoria din fața Poștei din Bălți, unde acum o sută de ani Zemstva județului vota Unirea cu România, fiind prima administrație din Basarabia care semna un astfel de document. Printre cei care au venit să îl susțină a fost și un preot din cadrul Mitropoliei Basarabiei care l-a binecuvântat, potrivit unei înregistrări video postate de președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova, Virgiliu Mărgineanu, fiul lui Ion Mărgineanu. Părintele i-a binecuvântat călătoria și i-a transmis mesajul din partea Episcopului Antonie de Bălți.

”Drum bun și îngeri de pace. Sunteți cel care ne dați și nouă o lecție de curaj și de patriotism. Eu sper că mult mai mulți sunt cei care vă transmit binecuvântarea lor ca să ajungeți cu bine în Alba Iulia, în inima Ardealului, și să duceți mesajul dragostei noastre și a unității de neam” a menționat în mesajul și binecuvântarea sa părintele.

Să știți că anume susținerea spirituală de la dumneavoastră, de la toți cei pe care îi văd dar și pe care nu îi văd,  a influențat asupra mea să pornesc în această călătorie și vă mulțumesc tuturor” le-a mărturisit celor prezenți Ion Mărgineanu.

Născut în localitatea Fundurii Vechi, județul Bălți, la 26 octombrie 1941, Ion Mărgineanu va parcurge pe jos aproape 600 de kilometri, urmând ca la 1 decembrie să ajungă în Alba Iulia pentru a participa la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău