Ion Hadârcă: „Sper ca aceasta sa fie una din ultimele Adunări Naționale între zbaterea aceasta către est și vest una care a decis definitiv și pentru totdeauna că suntem europeni” / VIDEO

  • 22 Mai 2023 09:27
Ion Hadârcă: „Sper ca aceasta sa fie una din ultimele Adunări Naționale între zbaterea aceasta către est și vest una care a decis definitiv și pentru totdeauna că suntem europeni” / VIDEO

Ion Hadârcă, poet, eseist, politician, fondatorul și primul președinte al Frontului Popular din Moldova, semnatar al Declarației de Independență a Rep. Moldova, unul din inițiatorii Podului de Flori și unul din liderii Mișcării de Eliberare Națională a Basarabiei- s-a aflat printre cei peste 80 de mii de cetățenii ai Rep. Moldova care au ieșit, duminică, 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale să spună întregii lumi că „Moldova este Europa”, transmite Radio Chișinău.

Emoțiile și gândurile sale în această zi istorică au fost surprinse, de jurnalista Radio Chișinău, Ina Guțu:

Mă simt ca întotdeauna, român european, așa cum am cântat la prima Mare Adunare Națională – românii Basarabiei Moldave, în Libertatea” cântată de Anatol Dumitraș și Angela Bucico.

Cred că ceva va rămâne din eforturile și din zbuciumul nostru, și mă bucur că drumul nostru, schițat doar atunci, acum parcă e mai aproape de realitate, parcă este o șansă  pe care Doamne ferește să o ratăm, Doamne ferește să vină alte forțe și să dea totul peste cap.

Există și o neliniște că sunt încă din cei care tulbură apele, și ar fi bine să înțeleagă nu au nici un sorț de izbândă.

Ne bucurăm, împărtășim aceleași idealuri, aceleași cântece, aceleași aspirații și emoții.

Noi am mai trăit asemenea momente și la alte Adunări Naționale și sper ca aceasta sa fie una din ultimele Adunări Naționale între zbaterea aceasta către est și vest, și să intre în istorie ca una care a decis definitiv și pentru totdeauna că suntem europeni”, a menționat Ion Hadârcă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău