Ion Demian s-a clasat pe locul 5 la Mondialele de lupte libere (cadeți)

  • 31 Iulie 2019 13:21
Ion Demian s-a clasat pe locul 5 la Mondialele de lupte libere (cadeți)

Luptătorul de stil liber Ion Demian (80 kg) s-a situat marți, 30 iulie, pe locul cinci la Campionatul Mondial de cadeți, care se desfășoară la Sofia (Bulgaria), relatează MOLDPRES.

El i-a cedat în disputa pentru medalia de bronz cu scorul 4-10 lui Denys Sahaliuk (Ucraina). Locul cinci ocupat este cel mai bun rezultat obținut de membrii echipei naționale în turneul de lupte libere. Alin Ciorici (55 kg) și Marius Uja (110 kg) au fost eliminați din concurs în recalificări. Lilian Balan (71 kg) a fost învins în sferturile de finală ale campionatului, iar Vadim Gorodețchi (48 kg), Adrian Asafti (60 kg) și Ionuț Vintilă (65 kg) au suferit înfrângeri în faza preliminară a turneului.

„Aceasta este situația în luptele moldovenești la nivel de cadeți, deși unii lideri nu au participat din mai multe considerente. Nu vom avea reprezentante în concursul de lupte feminine. În turneul de lupte greco-romane avem patru sportivi. Speranțele la o medalie sunt legate, în primul rând, de campionul olimpic de tineret Alexandrin Guțu”, a declarat astăzi pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Campionatul se va încheia pe 4 august.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS. Cel mai bun luptător autohton de stil greco-roman este Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău