Ion Chicu: Starea de urgență va fi extinsă și după 30 iunie

  • 22 Iunie 2020 09:20
Ion Chicu: Starea de urgență va fi extinsă și după 30 iunie

Starea de urgență în domeniul sănătății publice va fi extinsă după 30 iunie, a declarat premierul Ion Chicu după întrevederea cu șeful statului și cu președinta Parlamentului.

El a precizat că mâine Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică se va întruni în ședință și va discuta această posibilitate.

Ion Chicu a menționat că săptămâna precedentă numărul de îmbolnăviri a fost cel mai mare de la începutul pandemiei.

Am avut recorduri absolute săptămâna trecută pe plan mondial și în Republica Moldova. Este clar că o dată cu reluarea activităților economice, numărul acestor cazuri crește. E important ca sistemul medical să facă față, au mai fost făcute locuri în spitale. Avem ocupate 50-55% din paturi din spitale, mai complicată e situația în sistemul medical, care este cu adevărat extenuat. Aveți, vă rog, grijă de sănătatea dvs. Dacă nu veți fi disciplinați, nu vom trece peste această pandemie”.

Ion Chicu a mai spus că săptămâna trecută au fost recorduri absolute la infectările cu noul coronavirus și în alte țări și a subliniat de câteva ori că o situație similară ar fi peste tot în lume.

Potrivit premierului, după ce a fost majorat numărul de locuri în spitale, în prezent acestea sunt ocupate în proporție de 50-55 la sută, dar a accentuat că este deficit de personal medical, care este extenuat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău