Ion Chicu s-a întâlni cu premierul Ucrainei și a discutat despre furnizarea gazelor

  • 23 Noiembrie 2019 10:29
Ion Chicu s-a întâlni cu premierul Ucrainei și a discutat despre furnizarea gazelor

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk, informează un comunicat al Guvernului de La Chișinău. Cei doi premieri au discutat despre securitatea regională, protecția ecologiei bazinului râului Nistru, sectorul energetic și cel al transporturilor, inclusiv intensificarea cooperării la frontiera de stat. Prim-ministrul de la Chișinău, Ion Chicu a reiterat inițiativa de a deschide încă două puncte de control comun la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean.

„Dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor cu Ucraina este una dintre prioritățile   Guvernului Republicii Moldova. Vreau să reafirm disponibilitatea noastră pentru un dialog interguvernamental deschis și activ”, a declarat Ion Chicu. El i-a mai spus olmologului său ucrainean că furnizarea gazelor ”este cel mai important subiect pentru noi”, fără a fi oferite mai multe detalii.

La rândul său, Șeful Executivului ucrainean a confirmat deschiderea Kievului în promovarea dialogului dinamic pe direcțiile de interes comun. În context, a fost remarcată importanța lucrărilor în cadrul comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău