Ion Chicu l-a invitat pe premierul României, Ludovic Orban, să participe la inaugurarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. „Gazoductul înseamnă mai multă securitate energetică”

  • 12 August 2020 15:15
Ion Chicu l-a invitat pe premierul României, Ludovic Orban, să participe la inaugurarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. „Gazoductul înseamnă mai multă securitate energetică”

Premierul Ion Chicu l-a invitat pe omologul său de la București, Ludovic Orban să participe la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iași-Chișinău, pe care autoritățile de la Chișinău doresc să o organizeze la 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova.

În debutul ședinței Guvernului, Ion Chicu a mulțumit României pentru ajutorul acordat la construcția gazoductului, menționând că acesta va avea in rol important la asigurarea securității energetice a Republicii Moldova.
 
„Gazoductul înseamnă mai multă securitate energetică, o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaz a țării noastre în diferite circumstanțe”, a declarat Ion Chicu, amintind că în ultimii ani au existența deficiențe în câteva rânduri în această privință.
 
Amintim că Ludovic Orban, a anunțat, pe 7 august, despre finalizarea gazoductului Iași - Ungheni - Chișinău.

„Premierul Ludovic Orban: Am o veste bună, chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiții extrem de importante pentru România, această investiție este gata. Este vorba de gazoductul Ungheni-Chișinău, investiție realizată de Transgaz, care odată cu finalizarea ei dă posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova. Oferim astfel, o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc. Este o investiție extrem de importantă, o investiție care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii Republicii Moldova și de basarabeni”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului de la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău