Ion Chicu: Doar școlile care vor îndeplini instrucțiunile anti COVID se vor redeschide la 1 septembrie. Admitem că vor fi instituții care nu vor fi gata să primească elevi

  • 24 August 2020 09:53
Ion Chicu: Doar școlile care vor îndeplini instrucțiunile anti COVID se vor redeschide la 1 septembrie. Admitem că vor fi instituții care nu vor fi gata să primească elevi

Premierul Ion Chicu dă vina pe oameni pentru creșterea semnificativă a cazurilor de infecție cu COVID-19 în Rep. Moldova.

Săptămâna trecută s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de infecție de la începutul pandemiei, iar acest lucru, potrivit premierului, se întâmplă din cauza că oamenii nu respectă regulile sanitar-epidemiologice.

Dacă va continua această situație, autoritățile vor impune restricții, a spus Ion Chicu, într-un briefing.

Referindu-se la redeschiderea de la 1 septembrie a instituțiilor de învățământ în condițiile pandemiei de COVID-19, șeful cabinetului de miniștri a declarat că doar instituțiile care vor îndeplini instrucțiunile impuse de autorități se vor redeschide la începutul anul școlar. Șeful Guvernului admite că vor fi instituții care nu vor fi gata să primească elevi.

De la 1 septembrie intră în vigoare și modificările cu privire la regimul de autoizolare, astfel încât cetățenii moldoveni care revin în Republica Moldova din țările din zonele verzi” să nu fie obligate să stea în carantină 14 zile. În context, Ion Chicu a informat că în această săptămână Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale va publica lista țărilor incluse în „zona verde”. Aceasta va fi actualizată săptămânal. Ne va impune să venim cu restricții”, a spus Ion Chicu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău