Ion Chicu, despre veteranii care protestează în PMAN: Sperăm să ajungă la conștiința lor că au greșit

  • 02 Martie 2020 15:47
Ion Chicu, despre veteranii care protestează în PMAN: Sperăm să ajungă la conștiința lor că au greșit

Premierul Ion Chicu a calificat protestul veteranilor din Piața Marii Adunări Naționale drept ”o acțiune plină de istericale pe care au organizat-o unele forțe politice tăinuite”.

”A strica ușile Guvernului, ale unei clădiri a statului, nu e dovadă de patriotism, din contra - e dovada că detești edificiile țării și ale statalității. Aceste edificii nu aparțin premierului sau vreunui demnitar, ci Poporului Republicii Moldova”, a menționat premierul.

În opinia șefului Guvernului, unii oameni s-au lăsat conduși din umbră de forțe care doresc destabilizarea Republicii Moldova, prin ură, agresiune și dezbinare socială.

”Sperăm să ajungă la conștiința lor că au greșit. Fac un apel către toți la calm și înțelepciune. Doar în conciliere și înțelegere vom asigura buna dezvoltare a țării și reîntregirea noastră teritorială”, a conchis premierul Ion Chicu.

Câteva sute de veterani, participanți la diverse conflicte militare, protestează în fața Guvernului, cerând demisia Executivului a ministrului de Externe după declarațiile privind intervenția armatei ruse în războiul de pe Nistru. Ei de asemenea, au mai multe revendicări sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău