Ion Chicu, despre graba cu care a fost instalat noul guvern. Care ar fi motivul

  • 14 Noiembrie 2019 13:53
Ion Chicu, despre graba cu care a fost instalat noul guvern. Care ar fi motivul

Premierul votat, Ion Chicu, a declarat, după ședința Parlamentului că a fost necesar ca noul guvern să fie instalat cât mia rapid pentru a realiza reforma justiției.

Potrivit lui Chicu, noul guvern va trebui să ajusteze într-un timp foarte scurt proiectul privind reforma justiției la recomandările Comisiei de la Veneția. Aceasta deoarece Comisia se va întruni în ședință în decembrie, iar următoarea ședință va avea loc în primăvară.

„Reforma justiției, care a fost invocată ca motiv de cădere a precedentului Executiv. Suntem într-o perioadă scurtă, constrânși de timp, în câteva ore trebuie să ajustăm proiectul justiției și să-l remitem repetat pentru examinare și aviz la Comisia de la Veneția. Este această grabă deoarece se convoacă la începutul lunii decembrie, dacă ratăm această dată ratăm promovarea reformei până în aprilie 2020. Asta explică viteza cu care au derulat lucrurile. Într-o noapte am elaborat viziunea noastră, programul, am adunat echipa de profesioniști, toți apolitici și ne asumăm să promovăm, în primul rând, reforma justiției”, a declarat premierul votat. 

Ion Chicu urmează să depună la ora 14:00 jurământul în fața președintelui Igor Dodon. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău