Ion Chicu cere să se fie întreprinse măsuri după ce un profesor din Ocnița le spune tinerilor că dacă nu vor merge la vot, bătrânii le vor decide soarta

  • 23 Septembrie 16:11
Ion Chicu cere să se fie întreprinse măsuri după ce un profesor din Ocnița le spune tinerilor că dacă nu vor merge la vot, bătrânii le vor decide soarta

Premierul Ion Chicu i-a cerut ministrului Educației, Culturii și Certării, Igor Șarov, să întreprindă acțiuni pentru a nu admite ca instituțiile educaționale să fie implicate în procese politice electorale.

În cadrul ședinței de Guvern, premierul a declarat că ”politicul nu are ce căuta în școli, iar pedagogii trebuie să se ocupe de lecții, nu de politică”.

El s-a referit, în special, la o secvență video în care apare un profesor din raionul Ocnița care le vorbește tinerilor că dacă nu vor merge la vot, bătrânii le vor decide soarta.

”Eu vă rog să analizați situațiile respective, să întreprindeți toate măsurile, astfel încât pedagogii să se ocupe de lecții în școli, nu de politică. De politică are cine să se ocupe. De aceea, toate ordinile emise de Dumneavoastră trebuie respectate în totalmente și politicul nu are ce căuta în școli”, a spus Ion Chicu.

Premierul nu a condamnat, însă, în același mod, vizitele recente ale șefului statului și reprezentanților PSRM în unele instituții de învățământ. Astfel, Igor Dodon a vizitat o școală din raionul Drochia unde a discutat cu elevii și profesorii fără să poarte mască de protecție, ignorând astfel recomandările Comisie Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. De asemenea, într-o școală din satul Hiliuți, raionul Râșcani, a avut loc “inaugurarea” unui veceu la care a participat un deputat socialist și președintele raionul Râșcani, la fel, exponent al PSRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
16
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:1,39 m/s
Wed
15
Thu
14
Fri
11
Sat
9
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău