Ion Chicu | Au fost votate toate legile care se regăsesc în noul memorandum cu FMI

  • 02 Martie 2020 10:54
Ion Chicu | Au fost votate toate legile care se regăsesc în noul memorandum cu FMI

Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internațional urmează să se convoace pe 11 martie într-o ședință, la care urmează să fie aprobată „finalizarea cu succes” a programului curent cu Republica Moldova” și ultima tranșă din programul 2016-2020, inclusiv cu componenta financiară – în jur de 20 de milioane de dolari.

Totodată, autoritățile de la Chișinău anunță că au fost votate în lectură finală toate legile care se regăsesc în noul memorandum cu FMI, transmite IPN.

După ședința conducerii de vârf a țării, premierul Ion Chicu a declarat că au fost votate în lectură finală toate legile care se regăsesc în noul memorandum cu FMI. „Republica Moldova a îndeplinit așa-numitele condiții preventive, stabilite în cadrul negocierilor cu misiunea FMI, care fost în Republica Moldova acum aproape o lună. Toate condițiile sunt îndeplinite. Ați observat că nu este niciuna care ar prevedea majorări de taxe, tăieri de salarii sau alte acțiuni contrar intereselor Republicii Moldova”, a notat șeful executivului.

Premierul a mai spus că mai multe proiecte au fost aprobate de Guvern și urmează să fie examinate în legislativ. Printre acestea se numără și inițiativa care prevede repartizarea profitului Băncii Naționale a Moldovei în bugetul de stat. Premierul a menționat că acest proiect de lege a fost discutat cu reprezentanții FMI și ei au dat acordul ca BNM să acorde 50% din profit Guvernului, în sens final să existe o povară financiară mai redusă cu privire la deservirea ce reiese din garanțiile emise de Guvern urmare a furtului miliardului în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău