Ion Chicu admite că Guvernul pe care-l conduce și-ar putea continua activitatea și după prezidențiale. În ce condiții s-ar întâmpla acest lucru, potrivit premierului

  • 26 Noiembrie 2019 16:44
Ion Chicu admite că Guvernul pe care-l conduce și-ar putea continua activitatea și după prezidențiale. În ce condiții s-ar întâmpla acest lucru, potrivit premierului

Prim-ministrul Ion Chicu consideră că Guvernul pe care îl conduce ar putea să-și continue activitatea și după alegerile prezidențiale, "dacă Parlamentul, care are mandatul poporului, va fi mulțumit" de activitatea lui.

Programul noului Guvern este prevăzut pentru un an.

Potrivit agenției INFOTAG, Chicu a menționat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că, prezentând programul pentru un an, "el și-a stabilit un termen de probă".

"Dacă îl trec cu succes, atunci e ok, dacă nu, înseamnă că nu sunt persoana sau nu este garnitura respectivă, cuvenită. Da, noi ne-am stabilit un orizont de un an, în programul de activitate ne-am stabilit niște obiective care este posibil de a le realiza în această perioadă. Sper să avem capacitatea să schimbăm lucrurile spre bine, chiar am convingerea, văzând ce echipă avem, că vom face lucrul acesta și atunci vom vedea mai departe. Dacă ceea ce face guvernul satisface în primul rând parlamentul, care are mandatul poporului, vom continua. Dacă nu va satisface, au mai fost guverne, s-au mai dus, au mai venit...", a spus Chicu.

Comentând posibilitatea Partidului Democrat de a-și schimba atitudinea față de Cabinetul de miniștri și de a-i înainta vot de neîncredere, Chicu a spus că "în politică totul este posibil".

"Orice lucru se poate întâmpla pe plan politic, noi reieșim din ipoteza că în Parlament avem 101 oameni conștienți, care sunt responsabili, știu ce trebuie de făcut și sunt convins că atunci când vor vedea guvernul pentru care au votat, i-au acordat votul de încredere, vor vedea că guvernul acționează așa cum a promis de la tribună, vor avea o opinie. În cazul când văd că este altfel, vor avea altă opinie. Noi nu ne gândim acum la faptul că ar putea cineva să ne demită, să facă coaliții electorale; dacă te gândești doar la aceasta, înseamnă că degeaba ai mai intrat în birourile celea", consideră premierul.

Întrebat dacă așteaptă noul guvern susținere financiară din partea UE, Chicu a menționat că "nu este suficient doar să aștepți".

"Trebuie să îndeplinim condiționalitățile, inclusiv mai sunt încă două pentru tranșa a doua a asistenței macrofinanciare, sunt multe pentru tranșa a treia. Noi o să încercăm să îndeplinim aceste condiționalități. Mai complicat va fi cu tranșa a treia, dar trebuie cu partenerii să discutăm, iarăși, onest. Avem de gând să ne facem tema de acasă. Mai departe, partenerii trebuie să evalueze cât de corect am făcut noi această temă. Însă respectarea și implementarea Acordului de Asociere rămâne lege pentru noi. Și nu doar acest acord. Și nu doar cu Uniunea Europeană", a spus premierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău