Ion Chciu a avut o întrevedere cu ambasadorul Daniel Ioniță. „Am ținut să-i exprim Domnului Ambasador regretul pentru modul cum a fost interpretat și apreciat unul din comentariile mele pe rețelele de socializare”

  • 25 Mai 2020 16:35
Ion Chciu a avut o întrevedere cu ambasadorul Daniel Ioniță. „Am ținut să-i exprim Domnului Ambasador regretul pentru modul cum a fost interpretat și apreciat unul din comentariile mele pe rețelele de socializare”

Premierul Ion Chicu a avut astăzi, 25 mai, o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. „Am ținut să-i exprim Domnului Ambasador regretul pentru modul cum a fost interpretat și apreciat unul din comentariile mele pe rețelele de socializare, care (în opinia mea) în mod absolut neîntemeiat și eronat a fost catalogat drept denigrator la adresa României. Am tot respectul și admirația pentru poporul român, care ca și cetățenii din Republica Moldova merită o viață cu mult mai bună. Totodată, cred că oficialii guvernamentali din ambele state trebuie să se preocupe de soluționarea problemelor în propria țară”, a comunicat Ion Chicu.

Ion Chicu a mai spus că Republica Moldova și România „au încă foarte multe de făcut pentru a îmbunătăți viața oamenilor, care trăiesc în aceste două țări.” „Cred că cele mai mari restanțe în acest sens sunt la capitolul combaterea corupției, flagel care afectează enorm concetățenii mei din ambele țări. Despre amploarea acestui fenomen relatează organizații internaționale de specialitate, ambasadori acreditați în ambele capitale, Uniunea Europeană, etc”, a adăugat premierul. 

În același timp, potrivit comunicatului, Ion Chicu i-a mulțumit ambasadorului pentru suportul de care Republica Moldova beneficiază din partea României pe dimensiunea integrării europene și suportul oferit în timpul pandemiei. 

Amintim că premierul a venit cu un răspuns la criticile aduse de europarlamentarul Siegfried Mureșan Guvernului pe care-l conduce în ceea ce ține de implementarea reformelor și gestionarea crizei COVID-19. 

„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi" buni. Ce-ai făcut, june, în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Si medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”, a declarat atunci premierul. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău