Ion Ceban, după întrevederea cu Johannes Hahn: Dialogul dintre PSRM și Blocul ACUM ar putea fi reluat în această săptămână

  • 03 Iunie 2019 12:37
Ion Ceban, după întrevederea cu Johannes Hahn: Dialogul dintre PSRM și Blocul ACUM ar putea fi reluat în această săptămână

Partidul Socialiștilor consideră că pe parcursul acestei săptămâni ar putea fi reluat dialogul cu reprezentanții Blocului ACUM și că ar putea să găsească o soluție care să convină ambelor părți, dar și cetățenilor Republicii Moldova.

Despre aceasta a scris pe Facebook, secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, după ce socialiștii s-au întâlnit și au discutat despre situația politică actuală din țară cu Comisarul European pentru politica europeană de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn și alți reprezentanți ai delegației UE.

„Partidul Socialiștilor a constatat cu părere de rău că reprezentanții blocului ACUM, până în ziua de astăzi au refuzat practic să ia în considerare propunerile noastre pentru începerea dialogului. În același timp, PSRM remarcă faptul că rămâne a fi deschis pentru discuții, însă timpul în care pot fi luate anumite decizii se epuizează din punct de vedere juridic, după care parlamentul urmează să fie dizolvat și să fie anunțate alegerile parlamentare anticipate”, a scris Ion Ceban. Socialiștii au reiterat poziția categorică împotriva alegerilor anticipate, „care reprezintă o cale nedorită în actuala situație politică din Moldova”.  

Săptămâna trecută, Partidul Democrat a lansat către Partidul Socialiștilor o invitație la negocieri privind formarea unei majorități parlamentare. Socialiștii au declarat că vor veni cu un răspuns după consiliul republican al partidului, care va avea loc în această săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău