Ion Ceban, acuzat că transformă CMC într-un consiliu de paradă. Consilier PL: Se încearcă a se trece foarte repede peste numirea viceprimarilor

  • 27 Noiembrie 2019 10:24
Ion Ceban, acuzat că transformă CMC într-un consiliu de paradă. Consilier PL: Se încearcă a se trece foarte repede peste numirea viceprimarilor

Consilierul liberal Ion Cebanu îl acuză pe primarul Chișinăului Ion Ceban că ar transforma CMC într-un consiliu de paradă. El a declarat înaintea ședinței de astăzi a CMC că ordinea de zi a ședinței nu a fost discutată în comisii.

Ședința de astăzi, ordinea de zi, în mod normal, ar fi trebui să fie discutată într-un birou permanent al Consiliului, unde să fi fost probată, discutată, nu să fie trecută pe sub masă toate proiectele la comisa socială, unde socialiștii au majoritatea… Pe de altă parte, observăm un proces de revenire a celor oameni pe care acum câteva luni i-am dat afară, prin vot de neîncredere. Vorbesc despre dna Ursu, care pe vremea Silviei Radu a fost numită pe ascuns șefa Direcției Finanțe și astăzi o vedem deja, fiind clar omul PD-ului. Astăzi o vedem în funcția de consilier sau șefa aparatului primarului. Avem impresia că de când Ion Ceban și-a suspendat calitatea de membru PSRM, probabil a scris cerere la PD, pentru că oamenii PD-ului revin în funcții la Primărie”, a declarat Ion Cebanu.

Totodată, consilierul PL Ion Cebanu a denunțat faptul că se încearcă a se trece foarte repede peste numirea viceprimarilor. Primarul Ion Ceban nu a comentat aceste acuzații.

Amintim că săptămâna trecută, Consiliul municipal Chișinău a aprobat numirea doar a unui viceprimar, Victor Chironda, celelalte trei candidaturi propuse de Ion Ceban nu au acumulat numărul necesar de voturi în CMC.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi  sunt propuse din nou candidaturile lui Ilie Ceban, Inga Ionesi și Angela Cutasevici, pentru funcțiile de viceprimari.

În cazul în care aceștia vor fi respinși din nou de CMC, viceprimarii vor fi numiți prin dispoziția primarului general.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău