Iohannis, întristat de incidentul cu ursul din Sibiu

  • 14 Octombrie 2016 00:32
Iohannis, întristat de incidentul cu ursul din Sibiu

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi că incidentul cu ursul împușcat în Sibiu l-a întristat, subliniind că este nevoie de proceduri clare pentru cei care intervin în astfel de cazuri.

"Acel incident m-a întristat. Am urmărit stupefiat acele imagini cu un urs care se plimbă prin oraș și pur și simplu este împușcat. Cum este posibil să existe ISU, Poliția Locală, să se adune 50 de oameni la urs să strige toți acolo și în final, în loc să vină cineva de la DSV sau de la ISU cu pușca cu tranchilizant, cineva zice împușcați-l. (...) Nu am fost acolo, dar din film mi s-a părut că acel animal a fost speriat și a fugit. (...) Nu era mai simplu (...) să avem doi-trei oameni pregătiți pentru așa ceva, care ar fi intervenit fără panică? Emoția face parte din ecuație și la dezastre și în cazul unor acțiuni teroriste apare teroarea și pentru a preveni emoții inutile este nevoie de proceduri clare pentru oamenii care trebuie să se intervină", a spus Iohannis la dezbaterea "Managementul reducerii riscurilor la dezastre", organizată la Universitatea Tehnică de Construcții.

El a subliniat că la nivelul Guvernului ar trebui să se stabilească cine intervine în astfel de cazuri.

"Cum avem oameni instruiți să stingă un foc, pe cei instruiți care descarcerează, să avem și oameni instruiți să prindă un animal", a adăugat șeful statului.

Iohannis a mai afirmat că emoția care se creează în cazul unui animal este comparabilă cu emoția care se creează în cazul unui dezastru natural.

"De astfel de emoții negative nu avem nevoie", a precizat el.

La acest eveniment au participat și consilierii prezidențiali Laurențiu Ștefan și Ion Oprișor, vicepremierul Vasile Dâncu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău