Iohannis despre Uzinele Dacia-Renault: O mare realizare a industriei românești, care împlinește 50 de ani

  • 24 Mai 2018 16:26
Iohannis despre Uzinele Dacia-Renault: O mare realizare a industriei românești, care împlinește 50 de ani

Uzinele Dacia Renault reprezintă o mare realizare a industriei românești, care în acest an împlinește 50 de ani, a declarat joi președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de lucru în județul Argeș.

'Sunt impresionat. Am fost în vizită acum doi ani și pot să vă spun că progresul este vizibil, clar și impresionant. Probabil unii știu, dar îmi face plăcere să menționez că Uzinele Dacia produc 3% din PIB-ul României. Este extrem de mult, este o mare uzină, cu o mare tradiție românească și astăzi am vizitat unitatea de motoare și unitatea de asamblare. (...) Este o mare realizare, care pur întâmplător anul acesta împlinește vârsta de 50 de ani. A pornit de la Dacia, acum este Dacia Renault, este parte a industriei auto românești cu investiții străine, dar și cu foarte multe firme cu capital autohton', a spus șeful statului, după ce a vizitat Uzina Automobile Dacia.

Klaus Iohannis a condus și noul model Duster. 'Și pot să vă spun că este o mașină care îmi place', a arătat el, precizând că merită evaluată opțiunea de a-și achiziționa o astfel de mașină.

El a mai spus că s-a întâlnit cu oamenii care lucrează la uzinele Dacia. 'Am constatat că unii sunt mândri că lucrează aici, ceea ce îmi confirmă calitatea deosebită a acestei uzine', a menționat Iohannis.

Șeful statului consideră că industria auto este un pilon foarte important al industriei românești.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău