Investitori străini, interesanți să cumpere acțiunile băncii Moldova-Agroindbank

  • 10 Mai 2018 17:55
Investitori străini, interesanți să cumpere acțiunile băncii Moldova-Agroindbank

Banca Națională a Moldovei anunță că o instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe vor sa cumpere împreună acțiunile Moldova-Agroindbank (MAIB).

Potrivit unui comunicat al instituției, un consorțiu internațional, format din trei achizitori potențiali - o instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe, a depus o cerere oficială pentru achiziționarea a 41.09% de acțiuni ale „Moldova-Agroindbank”. 

Banca Națională a Moldovei (BNM) a informat despre aceasta cerere Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit în ședință la 4 mai 2018.

„Ținând cont că MAIB este o bancă de importanță sistemică și că au expirat mai mult de 3 luni de la expunerea la vânzare pe piața reglementată a acțiunilor noi ale băncii emise prin decizia organului său executiv ca urmare a anulării acțiunilor neînstrăinate ale foștilor deținători, CNSF a înaintat Guvernului propunerea de a iniția negocieri cu potențialii achizitori în vederea vânzării acțiunilor respective. Legea prevede că perioada totală de deținere a acțiunilor de către Guvern nu trebuie să depășească 90 de zile”, precizează reprezentanții Băncii. 

În cazul semnării unui precontract cu consorțiul internațional și lansării procedurii de cumpărare-vânzare prevăzute de lege, licitația va fi deschisă în aceleași condiții tuturor potențialilor cumpărători, care au primit permisiunea prealabilă a Bănci Naționale a Moldovei.

Menționăm că pachetul de acțiuni a aparținut celor 20 de acționari care erau majoritari. Aceștia au fost blocați de BNM și obligați să vândă acțiunile după ce a fost depistat faptul că acționau concertat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău