Investitori olandezi sunt interesați să dezvolte proiecte în agricultura ecologică din Republica Moldova

  • 22 Decembrie 2021 11:23
Investitori olandezi sunt interesați să dezvolte proiecte în agricultura ecologică din Republica Moldova

Ministrul Agriculturii și Industrie Alimentare, Viorel Gherciu, a avut ieri o întrevedere cu un grup de investitori olandezi, care sunt interesați de dezvoltarea proiectelor din domeniul agriculturii ecologice în țara noastră, transmite MOLDPRES.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) este deschis spre colaborare și oferă suport în dezvoltarea și promovarea agriculturii ecologice, întrucât cererea de produse eco este în continuă ascensiune. Țara noastră are un potențial agricol semnificativ, iar principalele preocupări sunt: sporirea cultivării culturilor ecologice, promovarea progresului tehnic, asigurarea cetățenilor cu produse de calitate înaltă și intensificarea exporturilor”, a relevat ministrul Agriculturii, scrie sursa citată.

La rândul lor, investitorii din Olanda au subliniat că intenționează să aplice principiile economiei circulare în sectorul agricol, să dezvolte tehnologii inovatoare și să crească productivitatea terenurilor agricole prin aplicarea metodelor de protecție a culturilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău