VIDEO | Investigație despre averea lui Lukașenko: Liderul din Belarus ar fi cheltuit miliarde de dolari din fonduri alocate de UE

  • 09 Martie 2021 11:46
VIDEO | Investigație despre averea lui Lukașenko: Liderul din Belarus ar fi cheltuit miliarde de dolari din fonduri alocate de UE

Liderii opoziției din Belarus au realizat o investigație despre situația financiară a liderului de la Minsk, Aleksandr Lukașenko - scrie portalul Fakti.

Materialul video, care are o durată de aproape 90 de minute, a fost postat pe contul de YouTube al canalului de opoziție NEXTA. Potrivit investigației, aproape patru miliarde de dolari alocați de Uniunea Europeană pentru desfășurarea de proiecte în Belarus au fost cheltuiți de Lukașenko în interes propriu. De asemenea, se arată în material, liderul autoritar din Belarus deține mai multe reședințe, cea mai mare fiind Palatul Independenței din Minsk, cu o suprafață de aproximativ 50.000 de metri pătrați. Pe teritoriul reședinței respective există inclusiv un heliport, dar și o piscină, saună, cramă și o grădină de iarnă. Lukașenko mai are numeroase mașini de lux, cum ar fi Tesla, Audi, Maybach sau Rolls-Royce. De asemenea, președintele belarus deține un avion și mai multe elicoptere.

Documentarul despre averea lui Lukașenko a fost postat pe YouTube pe 8 martie și are deja peste 1 milion de vizualizări.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău