Inundații în România: O persoană a murit și alte 2 sunt date dispărute

  • 16 Septembrie 2014 09:51
Inundații în România: O persoană a murit și alte 2 sunt date dispărute

O persoană a murit și alte două sunt date dispărute în România, din cauza ploilor abundente, inundațiilor și alunecărilor de teren în sud-vestul țării.

Două autotrenuri aflate în mișcare pe DN 6, între Orșova și Drobeta Turnu Severin, au fost acoperite de un val de pământ desprins dintr-un deal.

Și în Serbia, o persoană și-a pierdut viața luni în noile inundații provocate de ploile torențiale. O femeie în vârstă a murit la Tekija, în estul Serbiei, unde situația este deosebit de dificilă. Peste 300 de persoane au fost evacuate la Tekija, o localitate cu aproape o mie de locuitori, situată pe malul drept al Dunării, conform unui comunicat dat publicității de poliție.

În Croația, mai multe orașe din centrul țării, în special Sisak și Karlovac, se confruntau cu inundații provocate de ploile torențiale care nu au încetat în ultima săptămână.  Circa 2.000 de persoane au fost evacuate din Karlovac în cursul weekendului.

Precipitațiile abundente s-au soldat, în luna mai, cu aproape 80 de morți în Serbia și Bosnia. Aproximativ două milioane de persoane au fost victime ale inundațiilor care au lovit Serbia și Bosnia în mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
18
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău