Inundații devastatoare în Grecia. Mașini luate de apă au ajuns în Marea Egee / VIDEO

  • 06 Septembrie 2023 09:28
Inundații devastatoare în Grecia. Mașini luate de apă au ajuns în Marea Egee / VIDEO

Ploile torențiale fac prăpăd în Grecia, iar un bărbat a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el din cauza vremii nefavorabile, au anunțat marți pompierii, transmite Reuters, citat de hotnews.ro. Mașinile au fost luate de ape și au ajuns în mare, în Pelion, potrivit presei locale.

Furtuna Daniel face ravagii de luni în vestul și centrul Greciei. Sute de oameni apelează serviciile de urgență pentru a solicita ajutorul, la doar câteva zile după ce un incendiu care arde de mai bine de două săptămâni a fost pus sub control în nordul țării.

„Bărbatul a murit după ce un zid s-a prăbușit în apropierea orașului Volos, probabil din cauza vremii nefavorabile", a declarat pentru Reuters un oficial al pompierilor, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit Athens News Agency, zidul s-a prăbușit în momentul în care bărbatul, un crescător de bovine, încerca să ajungă la animalele sale.

Aproximativ 94 de oameni au fost mutați în siguranță după ce o ploaie torențială a avariat o parte din azilul în care se aflau din Volos, a declarat un alt oficial al brigăzii de pompieri.

Imaginile difuzate de televiziunea de stat ERT au arătat mașini din Volos, un oraș portuar din Golful Pagasetic, luate de ploaia torențială.

Un bărbat a fost dat dispărut în Volos după ce mașina sa a fost măturată de ploaia de marți, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Ioannis Artopoios, pentru televiziunea Skai.

Fiul său a ieșit, dar tatăl a fost luat de ape, iar o operațiune de căutare este în curs de desfășurare.

„Este cea mai extremă vreme din punct de vedere al cantității de precipitații în 24 de ore de când se ține evidența în țară", a declarat ministrul pentru criză climatică și protecție civilă, Vassilis Kikilias, îndemnând oamenii să rămână în case.

Autoritățile au restricționat traficul în Volos și în zona muntoasă din apropiere, Pelion, unde furtuna a provocat întreruperi masive de energie electrică.

Mașinile au ajuns în mare în Agios Ioannis, Pelion, potrivit Greek City Times.

 
Serviciul meteo al Greciei a anunțat că aproximativ 110 locuitori și turiști din satul de coastă Agios Ioannis din estul Pelionului sunt blocați în timp ce furtuna Daniel a măturat regiunea.

În 2017, inundațiile din Grecia au ucis 25 de persoane și au lăsat sute de oameni fără adăpost.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău