Întrevederea lui Pavel Filip cu Valeriu Zgonea și Călin Popescu-Tăriceanu

  • 26 Ianuarie 2016 16:31
Întrevederea lui Pavel Filip cu Valeriu Zgonea și Călin Popescu-Tăriceanu

Premierul Pavel Filip a purtat discuții separate marți, 26 ianuarie, după-amiază cu Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu și cu Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Zgonea despre situația economică, dar și cea social-politică din Republica Moldova.Premierul a reiterat disponibilitatea echipei sale guvernamentale de a demonstra, prin acțiuni…

Premierul Pavel Filip a purtat discuții separate marți, 26 ianuarie, după-amiază cu Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu și cu Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Zgonea despre situația economică, dar și cea social-politică din Republica Moldova.

Premierul a reiterat disponibilitatea echipei sale guvernamentale de a demonstra, prin acțiuni concrete, că este un guvern pro-european și care, sub conducerea sa, va urma doar această direcție. Discuțiile au vizat și valorificarea primei tranșe, în valoare de 60 de milioane de euro, din împrumutul acordat de România, după votul repetat al Parlamentului român și promulgarea memorandumului de către Președintele României, Klaus Iohannis.

„Suntem conștienți pe deplin că fără sprijinul României și al altor parteneri externi de dezvoltare va fi practic imposibil de atins obiectivele prioritare pe care le urmărim”, a conchis Pavel Filip, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Președintele Senatului României i-a asigurat pe membrii Guvernului Republicii Moldova de tot sprijinul țării sale. „Rolul nostru este de a găsi soluții pentru a răspunde la provocările de ordin politic, economic, social. Încercăm să găsim modalități de a sprijini Republica Moldova pe baza experienței noastre”, a menționat Călin Popescu-Tăriceanu.

Și Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a spus, la întrevederea cu delegația Guvernului Republicii Moldova că România va susține în continuare țara noastră. „Aveți nevoie de eforturi conjugate ale politicienilor și guvernanților. România rămâne partener special, prieten, fapt demonstrat și prin Acordul de împrumut în valoare de 150 milioane de euro. Aveți sprijinul Parlamentului României atât timp cât implementați reforme, democrație, stabilitate și prosperitate”, a spus oficialul român.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău