Întrevedere Victor Osipov - Nina Ștanski la Chișinău

  • 21 August 2015 09:22
Întrevedere Victor Osipov - Nina Ștanski la Chișinău

O întâlnire de lucru a reprezentanților politici în procesul de reglementare transnistreană Victor Osipov și Nina Ștanski va avea loc la ora 11.00, în incinta Misiunii OSCE din Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru reintegrare, aceștia vor continua discuțiile inițiate în cadrul întrevederii din 13 august curent de la Tiraspol.

Printre acestea se numără: problema accesului liber la terenurile de după traseul Camenca-Tiraspol, măsurile de facilitare privind activitatea comercială externă a întreprinderilor din regiunea transnistreană în special pe piețele UE, instituirea controlului comun la punctul de trecere Kuciurgan-Pervomaisk.

Totodată, vor fi discutate aspectele legate de operațiunile de import-export ale mărfurilor pe cale ferată ce tranzitează segmentul central transnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezența reprezentanților Î.S. “Calea Ferată a Moldovei” și Serviciului Vamal al Republicii Moldova precum și structurilor din regiunea transnistreană.

La eveniment au fost invitați să asiste reprezentanții mediatorilor și a observatorilor din cadrul formatului de negocieri “5+2”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău