Întrevedere trilaterală la nivel înalt la Soci - Putin, omologii săi din Iran și din Turcia, dar și Aleksandr Lukașenko

  • 14 Februarie 2019 14:50
Întrevedere trilaterală la nivel înalt la Soci - Putin, omologii săi din Iran și din Turcia, dar și Aleksandr Lukașenko

Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, s-ar putea alătura întrevederii trilaterale la nivel înalt de la Soci, susține Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin.

Amintim că joi, 14 februarie, la Soci are loc întrevederea trilaterală la nivel înalt la care participă președintele rus, Vladimir Putin, și omologii săi din Iran și din Turcia, Hassan Rohani, și, respectiv, Recep Tayyip Erdogan.

Cei trei lideri vor examina în cadrul convorbirilor la nivel înalt situația din Siria și asigurarea procesului politic în această țară, posibilele căi de reglementare a conflictului sirian și pașii comuni întreprinși pentru o normalizare de lungă durată a situației din Republica Arabă Siria.

Potrivit declarațiilor experților militari, retragerea trupelor americane din republică, retragere anunțată de președintele american Donald Trump, ar putea corecta agenda convorbirilor trilaterale de astăzi. De asemenea, participanții Formatului de la Astana a reglementării pașnice a crizei din Siria vor examina situația din provincia Idlib, care continuă să fie fortăreața rebelilor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău