Întrevedere la Ministerul Apărării între Anatolie Usatîi și diplomați ai Ambasadei Italiei în Republica Moldova

  • 18 Septembrie 2023 17:53
Întrevedere la Ministerul Apărării între Anatolie Usatîi și diplomați ai Ambasadei Italiei în Republica Moldova

Anatolie Usatîi i-a primit la Ministerul Apărării pe ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S. Lorenzo Tomassoni și pe atașatul militar italian, colonel Ivano Antonio Romano, care își încheie mandatul în Republica Moldova.

 
„Am discutat despre evoluția situației regionale de securitate, obiectivul de modernizare a Armatei Naționale, inclusiv cu sprijinul partenerilor externi, cooperarea bilaterală pe dimensiunea apărării, asistența oferită de partea italiană pe mai multe domenii, dar și perspectivele de consolidare a parteneriatului.
 
De mai bine de două decenii, partenerii italieni ne-au fost alături în realizarea obiectivelor noastre de dezvoltare a sectorului de apărare.
 
În acest sens, am ținut să mulțumesc Guvernului italian pentru sprijinul oferit la eforturile de modernizare a Armatei Naționale în cadrul Inițiativei NATO de Dezvoltare a Capacităților de Apărare (DCBI), dar și în cadrul platformei de suport a Uniunii Europene Instrumentul European pentru Pace (EPF).
 
Totodată, am apreciat contribuția părții italiene la detașarea contingentelor de militari moldoveni în operațiile de menținere a păcii KFOR din Kosovo și, respectiv, UNIFIL din Liban.
 
Cu Excelența Sa am convenit asupra extinderii cooperării în domeniul apărării, prin identificarea unor noi domenii de colaborare și desfășurarea activităților comune, în beneficiul obiectivului de modernizare.
 
La final, am exprimat gratitudine colonelului Romano pentru efortul depus la facilitarea implementării proiectelor bilaterale și contribuția la impulsionarea dialogului dintre instituțiile noastre de apărare”, transmite Anatolie Usatîi într-o postare pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău