Întrevedere Iurie Leancă - Gabriela Firea: discuțiile au vizat proiecte comune

  • 28 Martie 2018 11:22
Întrevedere Iurie Leancă - Gabriela Firea: discuțiile au vizat proiecte comune

Vicepremierul moldovean Iurie Leancă a discutat marți, 28 martie, în cadrul unei întrevederi la București cu primarul general Gabriela Firea despre proiectele pe care cele două municipalități le vor dezvolta în perioada următoare, relatează Agerpres.

Gabriela Firea a anunțat că o delegație a Primăriei mun. București se va deplasa în curând la Chișinău pentru o evaluare exactă a costurilor necesare implementării acestor proiecte. Este vorba despre proiectele de reabilitare a unei maternități și a două instituții de învățământ: Liceul 'Mihai Eminescu' și Liceul 'Gheorghe Asachi'.

La rândul său, vicepremierul Iurie Leancă a mulțumit pentru sprijinul oferit și a afirmat că dorește să aducă la Muzeul Satului din București o casă basarabeană, care să fie expusă publicului. El a solicitat în acest sens Municipalității bucureștene să facă demersurile necesare pentru alocarea unei suprafețe de teren, având în vedere că în acest moment nu există spațiu pentru expunere în cadrul muzeului.

Gabriela Firea a dat asigurări că va avea discuții cu factorii decidenți din Guvernul României, astfel încât proiectele Chișinăului să beneficieze de sprijin atât la nivel central, cât și la nivel local.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău