Întrevedere a ministrului Finanțelor, Veronica Sirețeanu și ambasadorul României la Chișinău. Cristian-Leon Țurcanu a reiterat sprijinul consistent si consecvent oferit de România

  • 17 Martie 2023 08:08
Întrevedere a ministrului Finanțelor, Veronica Sirețeanu și ambasadorul României la Chișinău. Cristian-Leon Țurcanu  a reiterat sprijinul consistent si consecvent oferit de România

Ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu, s-a întâlnit ieri, 16 martie, cu ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. Oficialii au discutat despre situația bugetară, relațiile de cooperare moldo-române, prioritățile pe termen scurt și mediu, și despre necesitățile de asistență pentru Minister.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, referindu-se la priorități, ministrul Veronica Sirețeanu a menționat: “Suntem în proces de planificare a cadrului bugetar pe termen mediu (CBTM) prin care vrem să asigurăm previzibilitate pentru următorii trei ani. Ne ambiționăm să respectăm calendarul bugetar, astfel încât să aprobăm politica bugetar fiscal până la 1 iulie, iar către 15 octombrie curent, bugetul pentru anul viitor”.

La rândul său, într-o postare pe Facebook, diplomatul român a menționat că la întrevedere a salutat strategia riguroasă fiscal-bugetară a Guverului pro-european de la Chișinău.

„Am reiterat sprijinul consistent și consecvent oferit de România în susținerea eforturilor depuse pentru realizarea pașilor necesari avansării pe parcursul european asumat”, a transmis Cristian-Leon Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău