Întreținerea clădirii renovate a Președinției va costa 10 milioane de lei în 2019

  • 24 Noiembrie 2018 14:25
Întreținerea clădirii renovate a Președinției va costa 10 milioane de lei în 2019

Bugetul aparatului Președinției va fi majorat cu aproximativ 50% în 2019, pentru a întreține clădirea renovată a președinției.

Pentru anul 2019, conform proiectului bugetului de stat, aprobat vineri de Parlament în prima lectură, pentru președinție vor fi alocați aproape 30 de milioane de lei, față de 20 de milioane în anul curent.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au explicat această creștere prin necesitatea întreținerii clădirii renovate a Președinției.

Majorarea semnificativă a bugetului acestei instituții a provocat vineri dezbateri în Legislativ, în timpul discuțiilor privind proiectul Legii bugetului de stat.

Deputatul PDM Cornel Dudnic a cerut economisirea banilor și alocarea acestei majorări pentru domeniul agriculturii

Pe de altă parte, deputatul socialist Vlad Bătrâncea a declarat că clădirea Președinției a fost renovată din investiții externe.

Amintim că clădirea Președinției, distrusă în urma protestelor din aprilie 2009, a fost renovată anul curent din banii, conform informațiilor oferite de președinție, alocați de Turcia. Clădirea a fost inaugurată în luna octombrie, cu ocazia vizitei președintelui acestei țări, Recep Tayyip Erdogan. Presa de investigație a atras însă atenția la lipsa de transparență în privința banilor utilizați pentru aceste lucrări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău