Întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de suport din partea statului pentru retehnologizarea afacerilor

  • 06 Septembrie 2022 13:10
Întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de suport din partea statului pentru retehnologizarea afacerilor

Din luna august, întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de suport financiar nerambursabil, în sumă de până la 2 mln de lei (circa 100 mii de euro), din partea Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și protocol a Guvernului, banii sunt acordați pentru înlocuirea echipamentului și reducerea costurilor de producere, astfel încât companiile să devină mai competitive cu ajutorul fondurilor oferite de stat.

Brutăria Bardar este una dintre afacerile care a beneficiat în ultimii ani de mai multe granturi oferite de ODA. Directorul și co-proprietarul companiei, Victor Nistorică, a menționat că din grantul de 2 milioane de lei obținut la începutul anului a cumpărat inclusiv un congelator și un generator electric. „Datorită acestui suport suntem în proces de transformare totală. Am achiziționat utilaje mai noi și mai inteligente, cu setări automatizate, utilaje mai econome, ceea ce înseamnă un consum mai mic de energie și de gaz”, a afirmat antreprenorul.

Directorul interimar al ODA, Dumitru Pîntea, a subliniat că „organizația se află în discuții cu parteneri externi pentru a suplini bugetele programelor de granturi, inclusiv pentru inițiativa de retehnologizare, cu resurse de la Delegație UE sau alți donatori”.

În anul curent, circa 50 de milioane de lei au fost alocate pentru programul de retehnologizare și eficiență energetică. Până la finele anului, din aceste resurse urmează să fie sprijiniți circa 100 de antreprenori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău