Întreprinderea Kvint riscă să rămână FĂRĂ LICENȚĂ

  • 08 Mai 2015 18:25
Întreprinderea Kvint riscă să rămână FĂRĂ LICENȚĂ

Întreprinderea Kvint din stânga Nistrului riscă să nu mai poată exporta băuturi alcoolice dacă nu-și va certifica producția conform standardelor.

Subiectul a fost discutat în cadrul întâlnirii dintre vicepremierul responsabil pentru reintegrare Victor Osipov și reprezentantul Tiraspolului Nina Ștanski fără a se ajunge la un numitor comun, astfel că întrevederea a fost întreruptă. Părțile nu au o viziune comună nici în privința mecanismului de aplicare a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

Licența întreprinderii Kvint eliberată de autoritățile de la Chișinău expiră la sfârșitul lunii mai. Aceasta a depus cererea pentru o nouă licență dar i s-a solicitat să prezinte mai multe certificate, ceea ce în opinia Ninei Ștanski este incorect pentru că ar fi impuse cerințe care nu pot fi realizate de companiile transnistrene. Nina Ștanski a acuzat Chișinăul de război economic și a avertizat că urmările ar putea fi grele pentru ambele maluri ale Nistrului.

Pe de altă parte, Victor Osipov a explicat că întreprinderii Kvint pur și simplu i s-a solicitat să prezinte toate certificatele care i-ar permite să exporte producția sa.

În cadrul întrevederii a fost discutată și problema asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto. Amintim că la 10 aprilie premierul Chiril Gaburici și liderul separatist Evgheni Șevciuc au semnat o decizie protocolară privind cooperarea dintre companiile de asigurări de pe ambele maluri ale Nistrului în privința polițelor de răspundere civilă auto, după care să fie identificat  un mecanism în acest sens.

Victor Osipov a declarat că acest mecanism a fost agreat și semnat, iar de la 1 iunie ar urma să fie pus în aplicare. Pe de altă parte, Nina Ștanski a declarat că partea moldovenească nu și-a îndeplinit toate obligațiunile, astfel că încă nu au fost înlăturate toate problemele tehnice. Ea nu a exclus că după 10 mai, automobilele înmatriculate în Republica Moldova să fie din nou obligate să procure carte verde pentru a intra pe teritoriul controlat de autoritățile de la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău