Întreaga populație eligibilă din Emiratele Arabe Unite a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, o premieră la nivel mondial

  • 27 Noiembrie 2021 11:55
Întreaga populație eligibilă din Emiratele Arabe Unite a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, o premieră la nivel mondial

Întreaga populație din Emiratele Arabe Unite care este eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19 a primit "cel puțin o doză de vaccin", marcând astfel o premieră la nivel mondial, potrivit Ministerului Sănătății din această țară situată în regiunea Golfului Persic, informează AFP, potrivit Agerpres.

Aproape 22 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în total, iar "100% din populația eligibilă a primit o injecție" și "90,1% a fost vaccinată cu schemă completă", au adăugat vineri reprezentanții același minister.

În această țară cu aproximativ 10 milioane de locuitori - dintre care cei mai mulți sunt muncitori imigranți -, populația poate să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19 începând de la vârsta de trei ani.

Anunțul de vineri a fost făcut în contextul în care o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, denumită Omicron și considerată îngrijorătoare de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

La scurt timp după aceea, numeroase țări din lumea întreagă, inclusiv Emiratele Arabe Unite, și-au închis granițele pentru călătorii din țările situate în sudul Africii.

Conform statisticilor oficiale, autoritățile din Emiratele Arabe Unite au înregistrat peste 741.000 de infectări cu noul coronavirus și 2.145 de decese asociate COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău