Intrările în România pe la punctele de trecere vamală dinspre R.Moldova vor fi dotate cu scanere

  • 05 Iunie 2018 15:59
Intrările în România pe la punctele de trecere vamală dinspre R.Moldova vor fi dotate cu scanere

Intrările în România pe la punctele de trecere vamală dinspre Ucraina, R. Moldova și Serbia vor fi dotate cu scanere, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor de la București, Eugen Teodorovici, la o conferință de specialitate, potrivit Agerpres.

"Vizavi de partea de Vamă la care țin foarte mult. Știu că vor fi foarte mulți iritați și atunci când irit îmi place atât de mult. Foarte, foarte mult, îmi place chiar. Țin ca în acest an noi să securizăm practic punctele vamale pe Est: Ucraina, Moldova și Serbia. Cel puțin partea asta până la final de an. Eu știu mai bine când spun ceva că se și poate face. În ce sens făcute și securizate? Nu intră nimic în România fără să fie scanat. Absolut nimic. Adică reabilităm punctele vamale, le echipăm...Deci nu intră nimic în țară fără să fie scanat. Dar nu să fie scanere stricate, nu să fie doar unul din 10 benzi pus scanerul ca să faci pe bază de eșantion. Nu. Tot ce intră în țară: pe cale ferată, rutier, aerian, perpedes, martim și ce mai intră pe unde mai intră va fi scanat. Astăzi am discuția cu una dintre cele mai mari companii din lume pe scanere. Vom face acorduri guvernamentale cu cele trei state de la care cumpărăm. Va fi guvern-guvern, în sensul că putem să cumpărăm și noi cum se cumpără rachetele direct, guvern-guvern, pot să cumpăr și ce mă doare pe mine ca țară, că fără asta nu ai de unde să pui bani de rachete", a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a estimat că anul viitor un miliard de euro va veni la buget ca urmare a eficientizării controalelor.

Pe lângă acesta, Teodorovici a menționat că urmează să fie modificate două acte normative, în sensul declarării drept structură critică pentru tot ce înseamnă Fisc și Vamă, iar dotarea unei zone de acest tip să poată fi efectuată fără a mai urma o procedură de achiziții.

Șeful de la Finanțe a precizat, la conferința Business Review, că se vor cumpăra scanere de ultimă generație pentru toate căile de intrare în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău