Intrarea în Ucraina a vehiculelor cu înmatriculare în stânga Nistrului va fi interzisă, începând cu 1 septembrie

  • 23 Februarie 2021 15:52
Intrarea în Ucraina a vehiculelor cu înmatriculare în stânga Nistrului va fi interzisă, începând cu 1 septembrie

Intrarea în Ucraina a vehiculelor cu înmatriculare în stânga Nistrului va fi interzisă. Acesta a fost unul din subiectele discutate ieri de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

După cum a fost comunicat pentru INFOTAG de către serviciul de presă al Ministerului de Externe, aceștia au remarcat importanța activităților comune de pe agenda relațiilor moldo-ucrainene.

Interlocutorii s-au referit la interacțiunea la frontiera de stat, cooperarea comercial-economică, realizarea unor proiecte de infrastructură

În timpul discuțiilor, au fost confirmate înțelegerile privind admiterea, începând cu 1 septembrie, în traficul rutier internațional doar a automobilelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dispun de plăcuțe de înmatriculare de model convenit cu abțibildul "MD", pe lângă autovehiculele înregistrate conform legislației Republicii Moldova.

După cum a informat anterior INFOTAG, această cerință trebuia să intre în vigoare pe 15 februarie 2021, dar guvernul moldovean a decis să o amâne, pentru a desfășura o campanie de informare a locuitorilor din regiune cu privire la necesitatea respectării regulilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău