INTERVIU | Iulian Chifu: Reuniunea cu Ucraina și Georgia – un pas spre perspectiva integrării UE a R.Moldova

  • 23 Februarie 2018 18:05
0%
00:00:00
00:00:00

Întrunirea Ucraina - Georgia - R. Moldova, care va avea loc săptămâna viitoare la Chișinău, are loc într-un context favorabil creat de intenția UE de a se extinde, iar cele trei state au șanse de a obține în 2019 perspectiva integrării europene, dacă vor intensifica reformele, consideră expertul în politică externă, Iulian Chifu.

El a declarat, în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău, că acesta va fi și mesajul cu care vor veni săptămâna viitoare partenerii europeni – reforme, rezultate, pe care să le simtă populația.

Potrivit lui Iulian Chifu, Georgia, Ucraina și Republica Moldova trebuie să-și construiască argumentele și să-și afirme nivelul de ambiție, doleanțele pentru ca, la 9 mai 2019, reuniunea Consiliului European pe dimensiune strategică să marcheze și acordarea perspectivei europene pentru cele trei state.

Menționăm că reprezentanții Georgiei, Ucrainei și ai R. Moldova se vor întruni, la 2 martie, la Chișinău pentru a participa la prima conferință interparlamentară în cadrul  Parteneriatul Estic, unde se va discuta despre provocările ce țin de securitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău