Interviu acordat pentru BBC de căpitanul navei "Rhosus", Boris Prokoșev, care a fost implicată în explozia din Beirut

  • 07 August 2020 19:36
Interviu acordat pentru BBC de căpitanul navei

Căpitanul navei a cărei încărcătură de nitrat de amoniu a provocat explozia gigantică de marți din Beirut a declarat că numai oficialitățile libaneze poartă vina pentru dezastru.

Căpitanul a vorbit cu corespondentul BBC de la Moscova. Boris Prokoșev a declarat pentru BBC că nava "Rhosus" transporta o încărcătură de nitrat de amoniu din Georgia spre Mozambic și că a făcut escală la Beirut numai pentru că armatorul rus a avut probleme financiare. Acesta i-ar fi spus căpitanului că are nevoie de o a doua încărcătură pentru a plăti trecerea prin Canalul Suez, însă utilajele pe care ar fi urmat să le preia de la Beirut s-au dovedit a fi prea grele pentru a fi încărcate. Când armatorul a refuzat ulterior să plătească taxele portuare și o amendă, nava a fost confiscată de autoritățile libaneze cu tot cu încărcătura de îngrășământ de la bord.

Prokoșev a spus că el și alți trei membri ai echipajului au fost consemnați luni de zile la bordul lui "Rhosus". Căpitanul spune acum că știind cât de periculoasă era încărcătura navei, libanezii ar fi trebuit să îi plătească armatorului rus numai pentru ca acesta să o ia de la Beirut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău