Intervenții ale Kamalei Harris și Jacindei Ardern în plenul Parlamentului European, de Ziua Internațională a Femeii

  • 08 Martie 2021 10:00
Intervenții ale Kamalei Harris și Jacindei Ardern în plenul Parlamentului European, de Ziua Internațională a Femeii

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, și șefa executivului neo-zeelandez, Jacinda Ardern, intervin luni, de Ziua Internațională a Femeii, în plenul Parlamentului European, care aduce un omagiu tuturor femeilor care s-au aflat în prima linie a pandemiei, transmite EFE.

"Am onoarea să anunț că vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, se vor adresa sesiunii noastre plenare prin intermediul unor înregistrări video", a anunțat președintele Parlamentului European, David Sassoli, care va deschide luni după-amiază sesiunea legislativului european în cadrul căreia vor mai interveni și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel.

În această zi de 8 martie, Parlamentul European "aduce un omagiu femeilor care lucrează în prima linie și celor mai afectate de pandemie", a scris Sassoli pe contul său de Twitter.

Din cauza pandemiei, este prevăzut ca instituțiile europene să-și concentreze pe rețelele sociale activitățile dedicate zilei de 8 martie.

Astfel, începând cu ora locală 11:00 (10:00 GMT), șefa comisiei pentru drepturile femeilor din PE, Evelyn Regner, va răspunde în direct pe Facebook la întrebările despre egalitatea de gen în UE și despre efectul pandemiei asupra inegalităților existente. Iar la prânz, Regner va participa la o altă dezbatere pe Instagram cu modelul și activista poloneză Anja Rubik.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău